آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
750
مواد لازم:
- کلم برگ (سفید)
- گوشت چرخ کرده
- پیاز
- رب گوجه فرنگی
- برنج
- زعفران دم کرده
- دارچین
- گرد لیمو
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
کلم پلو تهرانی کاملاً با کلم پلو شیرازی متفاوت است. در نسخه تهرانی از "کلم برگ سفید"، "رب گوجهفرنگی" و ادویههایی مثل دارچین استفاده میشود و رنگ غذا قرمز است (شبیه لوبیا پلو). این غذا طعمی شیرین و سرکهای دارد که بسیار خاص است.
بخش اول:
آمادهسازی کلم۱. خرد کردن:
کلم برگ سفید را به صورت رشتههای باریک و کوتاه (خلالی) خرد کنید.۲. پخت کلم:
کلمها را در تابه با کمی روغن تفت دهید. برای گرفتن بوی کلم و نرم شدن آن، نصف استکان "سرکه" به آن اضافه کنید و بگذارید با سرکه بپزد و تبخیر شود. این ترفند بوی کلم را مطبوع میکند.بخش دوم:
مایه گوشتی۱. گوشت:
پیاز را تفت دهید، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و سرخ کنید.۲. رب و ادویه:
رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و حسابی تفت دهید تا قرمز شود. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و "گرد لیمو" بزنید.۳. ترکیب:
کلمهای نرم شده را به مایه گوشت اضافه کنید. زعفران و کمی دارچین بزنید.بخش سوم:
دم کردن۱. برنج:
برنج را آبکش کنید.۲. لایهبندی:
تهدیگ سیبزمینی بگذارید. لایه لایه برنج و مایه کلم و گوشت بریزید. لابلای برنج پودر دارچین یا زیره بپاشید.۳. دم کشیدن:
۴۵ دقیقه دم کنید.نحوه سرو:
این غذا با ترشی لیته یا سالاد شیرازی سرو میشود. طعم سرکه و کلم در کنار رب گوجه، ترکیبی نوستالژیک میسازد.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی