کلم پلو تهرانی (قرمز)

دستور پخت کلم پلو تهرانی (قرمز)
⏱️ آماده‌سازی 30 دقیقه
🔥 زمان پخت 1 ساعت
👨‍🍳 سختی آسان
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 750

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


کلم پلو تهرانی کاملاً با کلم پلو شیرازی متفاوت است. در نسخه تهرانی از "کلم برگ سفید"، "رب گوجه‌فرنگی" و ادویه‌هایی مثل دارچین استفاده می‌شود و رنگ غذا قرمز است (شبیه لوبیا پلو). این غذا طعمی شیرین و سرکه‌ای دارد که بسیار خاص است.

بخش اول:

آماده‌سازی کلم

۱. خرد کردن:

کلم برگ سفید را به صورت رشته‌های باریک و کوتاه (خلالی) خرد کنید.

۲. پخت کلم:

کلم‌ها را در تابه با کمی روغن تفت دهید. برای گرفتن بوی کلم و نرم شدن آن، نصف استکان "سرکه" به آن اضافه کنید و بگذارید با سرکه بپزد و تبخیر شود. این ترفند بوی کلم را مطبوع می‌کند.

بخش دوم:

مایه گوشتی

۱. گوشت:

پیاز را تفت دهید، گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و سرخ کنید.

۲. رب و ادویه:

رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و حسابی تفت دهید تا قرمز شود. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و "گرد لیمو" بزنید.

۳. ترکیب:

کلم‌های نرم شده را به مایه گوشت اضافه کنید. زعفران و کمی دارچین بزنید.

بخش سوم:

دم کردن

۱. برنج:

برنج را آبکش کنید.

۲. لایه‌بندی:

ته‌دیگ سیب‌زمینی بگذارید. لایه لایه برنج و مایه کلم و گوشت بریزید. لابلای برنج پودر دارچین یا زیره بپاشید.

۳. دم کشیدن:

۴۵ دقیقه دم کنید.

نحوه سرو:


این غذا با ترشی لیته یا سالاد شیرازی سرو می‌شود. طعم سرکه و کلم در کنار رب گوجه، ترکیبی نوستالژیک می‌سازد.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی