آمادهسازی
4 ساعت
زمان پخت
20 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
800
مواد لازم:
- پیاز
- زعفران دم کرده
- سینه مرغ
- لیمو عمانی
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
جوجه کباب زعفرانی، پادشاه پیکنیکها و دورهمیهای ایرانی است. هیچ بویی اشتها برانگیزتر از بوی کباب شدن مرغ مزهدار شده روی زغال نیست. اما چرا جوجه کبابهای رستورانی نرم، آبدار و خوشرنگ هستند ولی جوجههای خانگی گاهی خشک یا سفت میشوند؟ راز آن در نحوه مرینیت (مزهدار کردن) و ترتیب اضافه کردن مواد است.
بخش اول:
انتخاب و خرد کردن مرغ۱. نوع گوشت:
برای جوجه کباب هم میتوان از سینه استفاده کرد (که کمچرب و سفید است) و هم از ران (که چربتر، آبدارتر و نرمتر است). مخلوطی از هر دو برای مهمانی بهترین گزینه است. بال و بازو هم طرفداران خاص خود را دارد.۲. برش زدن:
تکههای جوجه نباید خیلی بزرگ باشند که مغزپخت نشوند و نه خیلی کوچک که زود بسوزند و خشک شوند. تکههای یکاندازه برش بزنید تا همزمان بپزند.بخش دوم:
مرینیت کردن (اصول طلایی و ترتیب مواد)ترتیب اضافه کردن مواد در نرمی گوشت بسیار موثر است:
۱. زعفران (قدم اول):
تکههای مرغ خام را در کاسه بریزید. زعفران دمکرده غلیظ را به آن اضافه کنید و خوب ماساژ دهید تا رنگ بگیرد. چرا اول؟ چون اگر بعد از آبلیمو یا روغن بزنید، زعفران لیز میخورد و خوب جذب بافت مرغ نمیشود. بگذارید ۱ ساعت استراحت کند.۲. روغن مایع (قدم دوم):
حالا روغن مایع یا روغن زیتون را اضافه کنید و مخلوط کنید تا تمام سطح مرغها چرب شود. روغن مثل یک پوشش محافظ عمل میکند و نمیگذارد اسید آبلیمو و نمک بافت مرغ را سفت و خشک کنند.۳. آبلیمو و نمک و پیاز (قدم سوم):
حالا آبلیموی تازه، نمک، فلفل سیاه و پیازهای خلالی درشت را اضافه کنید. (پیاز را رنده نکنید چون به گوشت میچسبد و روی آتش میسوزد و تلخ میشود، خلالی درشت باشد تا راحت جدا شود).۴. سس مایونز یا ماست (فوت کوزهگری):
اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری سس مایونز یا ماست چکیده موسیر به مواد، بافت جوجه را فوقالعاده ترد و پنبهای میکند و طعم ملایمی میدهد.۵. زمان استراحت:
روی ظرف را بپوشانید و حداقل ۴ ساعت (بهترین حالت: از شب قبل) در یخچال بگذارید.بخش سوم:
سیخ گرفتن و پخت۱. سیخ زدن:
تکههای استخوانی (ران و بال) را جدا از تکههای بدون استخوان (سینه) سیخ بزنید، چون زمان پختشان متفاوت است. پیازهای چسبیده به گوشت را جدا کنید تا نسوزند.۲. آتش:
زغال باید یکدست سرخ و روشن باشد. اگر آتش شعله داشته باشد، روی جوجه میسوزد و مغزش خام میماند.۳. پخت:
سیخها را روی منقل بچینید و مرتب بچرخانید.۴. سس رومال (کره و زعفران):
در دقایق آخر پخت، مخلوطی از کره ذوبشده و زعفران را با قلممو روی جوجهها بمالید. این کار هم عطر دیوانهکنندهای میدهد و هم باعث میشود جوجهها براق و نرم باقی بمانند.نحوه سرو:
جوجه کباب را با نان داغ یا چلو کره زعفرانی سرو کنید. گوجه و فلفل کبابی، پیاز جعفری، لیموترش تازه و دوغ محلی اجزای جدانشدنی این ضیافت هستند.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی