سمبوسه

دستور پخت سمبوسه
⏱️ آماده‌سازی 30 دقیقه
🔥 زمان پخت 20 دقیقه
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 400

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


سمبوسه، فینگر فود ترد و خوشمزه جنوبی است که با نان لواش، سیب‌زمینی و ادویه‌های معطر درست می‌شود. هنر سمبوسه در "پیچیدن نان" به شکل مثلثی است که مواد بیرون نریزد و در روغن ترد شود. سمبوسه اصیل جنوبی گوشت ندارد و کاملاً گیاهی است، اما نسخه‌های گوشتی و پیتزایی هم محبوب هستند.

بخش اول:

مواد میانی (مایه سمبوسه)

۱. سیب‌زمینی:

سیب‌زمینی‌ها را آبپز کنید. هنوز که گرم هستند، آن‌ها را له کنید (پوره نکنید، کمی تکه‌دار باشد بهتر است) یا نگینی ریز خرد کنید.

۲. سبزی معطر:

تره، جعفری و گشنیز خرد شده. در جنوب گاهی شنبلیله هم اضافه می‌کنند. عطر سبزی تازه، هویت سمبوسه است.

۳. پیاز داغ:

پیاز را ریز خرد کرده و طلایی کنید. به پوره سیب‌زمینی اضافه کنید.

۴. ادویه:

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و مهم‌تر از همه "فلفل قرمز". سمبوسه باید تند باشد. برخی پودر تخم گشنیز و پودر انبه هم می‌زنند.

۵. ترکیب:

همه مواد را با هم مخلوط کنید. مایه نباید شل و آبکی باشد.

بخش دوم:

نان و پیچیدن (تکنیک مثلثی)

۱. نان:

نان لواش نرم و تازه بهترین گزینه است. نان‌ها را به صورت نوارهای مستطیلی باریک و بلند (مثلاً عرض ۱۰ سانت و طول ۳۰ سانت) برش بزنید. اگر نان خشک بود، کمی آب بپاشید و در نایلون بگذارید تا نرم شود.

۲. روش پیچیدن:


- یک نوار نان بردارید.
- مقداری از مایه را در گوشه پایین نان بگذارید.
- گوشه نان را روی مواد تا بزنید تا یک مثلث تشکیل شود.
- همینطور مثلث را روی ضلع بعدی تا بزنید و ادامه دهید تا به انتهای نان برسید.
- تکه اضافه نان را یا داخل لایه‌های قبلی فرو کنید ("جیبی" کنید) تا باز نشود، یا با کمی آب/خمیر آرد و آب بچسبانید.

بخش سوم:

سرخ کردن

۱. روغن:

در تابه‌ای گود روغن بریزید تا داغ شود. مقدار روغن باید طوری باشد که سمبوسه‌ها تا نیمه در آن باشند.

۲. سرخ کردن:

سمبوسه‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید. حرارت زیاد نان را می‌سوزاند در حالی که لایه‌های داخلی نان خمیر می‌مانند. باید دو طرف نان کاملاً طلایی و خشک (ترد) شود.

۳. روغن‌گیری:

سمبوسه‌های سرخ شده را روی دستمال حوله‌ای یا توری فلزی بگذارید تا روغن اضافه‌شان برود و نرم نشوند.

نحوه سرو:


سمبوسه بدون "سس انبه" یا سس تند فلفلی کامل نیست. آن را داغ و ترد سرو کنید. سمبوسه یک میان‌وعده عالی و ارزان است.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی