آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
3 ساعت
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
650
مواد لازم:
- به
- پیاز
- رب گوجه فرنگی
- سیب زمینی
- گوشت خورشتی
- هویج
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
تاس کباب یک خوراک سنتی و بسیار سالم است که در آن خبری از سرخ کردن نیست و همه مواد با آب خودشان و به صورت لایه لایه میپزند. این غذا اصالتی کاشانی/یزدی دارد و استفاده از "به" و "آلو" طعم ملسی به آن میدهد که بسیار دلچسب است. زیبایی تاس کباب به چیدمان منظم حلقههای مواد روی یکدیگر است.
بخش اول:
آمادهسازی مواد (حلقهای خرد کردن)تمام مواد باید به صورت حلقهای (حدود نیم تا یک سانت) خرد شوند:
۱. پیاز:
حلقههای پیاز بستر قابلمه را میسازند.۲. گوشت:
گوشت گوسفندی (بهترین قسمت: گردن یا دنده) را به ورقههای نازک برش دهید یا تکهای خرد کنید. اگر گوشت چرب باشد تاس کباب لذیذتر میشود.۳. سبزیجات سخت:
سیبزمینی، هویج و "به". (استفاده از "به" عطر تاس کباب را دگرگون میکند، حتماً استفاده کنید).۴. آلو:
آلو بخارا یا آلو خورشتی را خیس کنید.بخش دوم:
هنر چیدمان (لایه لایه)۱. کف قابلمه:
کف یک قابلمه مناسب (ترجیحاً مسی یا چدنی)، کمی روغن و زردچوبه بریزید. یک لایه ضخیم پیاز حلقهشده بچینید (پیازها مانع سوختن گوشت میشوند).۲. لایه گوشت:
گوشتها را روی پیازها بچینید. روی گوشت فلفل سیاه و زردچوبه بپاشید.۳. لایه سبزیجات:
به ترتیب هویج، "به" و در آخر سیبزمینیها را روی هم بچینید. بین لایهها آلوها را قرار دهید.۴. گوجهفرنگی:
لایه آخر حلقههای گوجهفرنگی است.بخش سوم:
سس و پخت۱. سس:
رب گوجهفرنگی را در کمی روغن تفت دهید، نمک، فلفل، آبلیمو (یا آبغوره) و کمی آب جوش به آن اضافه کنید.۲. اضافه کردن سس:
سس را روی مواد بریزید. دقت کنید آب زیاد نریزید! تاس کباب باید با "آبِ مواد" بپزد. نهایتاً ۱ لیوان آب کافی است.۳. پخت آرام:
درب قابلمه را محکم ببندید. حرارت را بسیار کم کنید. اجازه دهید غذا ۳ تا ۴ ساعت به آرامی بپزد. در این روش پخت، گوشت و سبزیجات شکل خود را حفظ میکنند اما کاملاً مغزپخت میشوند.۴. نتیجه نهایی:
وقتی غذا پخت، باید تقریباً هیچ آبی نداشته باشد و به روغن افتاده باشد (مثل کباب دیگی).نحوه سرو:
تاس کباب را با احتیاط در ظرف بکشید تا لایهها به هم نریزند. این غذا با نان سنگک تازه و سبزی خوردن سرو میشود. طعم شیرین هویج و به، ترشی آلو و چربی گوشت، هارمونی فوقالعادهای دارد.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی