آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
0 دقیقه
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
350
مواد لازم:
- ماست چکیده
- خیار
- گردو
- کشمش پلویی
- سبزی معطر (ترخون/ریحان)
- خامه
- نان لواش
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
آبدوغ خیار، سوپ سرد ایرانی و نجاتبخش روزهای گرم تابستان است. این غذا فراتر از مخلوط کردن ماست و خیار است؛ تعادلی هنرمندانه از طبع سرد (ماست و خیار) و طبع گرم (گردو، کشمش، نعنا) است که هم عطش را مینشاند و هم انرژی میدهد.
بخش اول:
پایه لبنی۱. ماست:
از ماست چکیده یا پرچرب استفاده کنید. ماست ترش برای این غذا بهتر است.۲. خامه:
افزودن کمی خامه صبحانه به ماست، بافت آن را مخملی و طعمش را غنی میکند.۳. دوغ:
ماست و خامه را با هم بزنید تا یکدست شود، سپس کمکم دوغ ترش (یا آب خنک) اضافه کنید تا به غلظت دلخواه (مثل سوپ رقیق) برسد.بخش دوم:
مواد ترد و معطر۱. خیار:
خیارها را با پوست (برای عطر بیشتر) نگینی ریز خرد کنید. رنده نکنید چون آب میاندازد و زیر دندان نمیآید.۲. سبزیجات:
سبزی تازه شامل نعنا، ریحان، شوید، مرزه و پیازچه را ریز خرد کنید. سبزی خشک (نعنا و گل محمدی) هم عطر متفاوتی میدهد. گل محمدی خشک شده زیبایی و عطر خاصی به آبدوغ خیار میدهد.۳. گردو و کشمش:
گردوها را نیمکوب کنید (زیر دندان بیاید). کشمشها را بشویید. این دو ماده طبع سرد ماست را خنثی میکنند.بخش سوم:
سرو و نان۱. مخلوط کردن:
تمام مواد خرد شده را به مخلوط ماست و دوغ اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه بزنید.۲. خنکسازی:
چند تکه یخ قالبی داخل ظرف بیندازید. آبدوغ خیار باید تگری باشد.۳. نان:
بهترین نان برای تلیت کردن، "نان خشک محلی" است که ترد باقی میماند. اگر ندارید، نان لواش یا سنگک را توستر خشک کنید و خرد نمایید.نحوه سرو:
در کاسههای بزرگ و زیبا (سفالی فیروزهای) سرو کنید و با گلبرگ گل محمدی تزیین نمایید. نوش جان!
➡️ بازگشت به صفحه اصلی