آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
750
مواد لازم:
- رشته پلویی
- برنج
- کشمش پلویی
- خرما
- پیاز
- زعفران دم کرده
- گوشت چرخ کرده
- دارچین
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
رشته پلو یکی از پلوهای سنتی و مناسبتی ایران است که قدیمیها معتقد بودند خوردن آن در شب عید یا چهارشنبهسوری باعث میشود "سررشته امور" در سال جدید به دستشان بیاید! ترکیب طعم شور و دودی رشته پلویی با شیرینی کشمش و خرما، تضاد جذابی ایجاد میکند.
بخش اول:
آمادهسازی رشته و برنج۱. رشته پلویی:
رشته پلویی با رشته آشی فرق دارد؛ نازکتر است و رنگش قهوه ای روشن (بوداده) است.۲. برنج:
برنج را خیس کنید و آبکش نمایید. نکته حیاتی این است که رشته خیلی زود نرم میشود. پس رشتهها را فقط در ۲-۳ دقیقه آخر جوشیدن برنج به آب اضافه کنید. همین که کمی نرم شد، آبکش کنید. (برنج رشته پلو را کمی زندهتر بگیرید چون رشته خمیر میشود).بخش دوم:
مواد رویه (کشمش و خرما)۱. پیاز داغ:
پیاز خلالی را طلایی و ترد سرخ کنید.۲. تفت دادن:
کشمش پلویی شسته شده و خرمای هستهگرفته را در کره یا روغن تفت دهید. پیاز داغ را به آن اضافه کنید. کمی پودر دارچین روی آنها بپاشید که عطر اصلی این غذاست.۳. گوشت:
رشته پلو را میتوان با گوشت چرخکرده قلقلی (کوفته ریزه) یا مرغ ریشریش شده و زعفرانی سرو کرد. گوشتها را جداگانه آماده و سرخ کنید.بخش سوم:
دم کردن۱. لایهبندی:
تهدیگ نان لواش یا سیبزمینی (کنجدی) بگذارید. مخلوط برنج و رشته را در قابلمه بریزید. لابلای برنج کمی دارچین و زعفران بدهید.۲. دم کشیدن:
دمکنی بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان دهید.۳. نکته:
رشته پلویی خودش کمی شور است، پس در ریختن نمک در آب برنج احتیاط کنید.نحوه سرو:
پلو را در دیس بکشید. مخلوط کشمش، خرما و گوشت قلقلی را روی آن بریزید (یا لابلای پلو موقع کشیدن). با کمی برنج زعفرانی تزیین کنید. این غذا با ترشی لیته و سبزی خوردن میچسبد.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی