آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
45 دقیقه
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
600
مواد لازم:
- برنج
- لپه باقالی (باقالی زرد)
- پیاز
- زردچوبه
- کره یا روغن
- نیمرو
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
دمپختک (یا دمپختک باقالی)، یکی از اصیلترین، سادهترین و در عین حال خوشمزهترین کتههای تهرانی است. رنگ زرد درخشانش (به خاطر زردچوبه) و عطر باقالی زرد، آن را به یک غذای نوستالژیک تبدیل کرده است. این غذا معمولاً بدون گوشت و با نیمرو و ترشی سرو میشود و آماده شدنش کمتر از ۴۵ دقیقه زمان میبرد.
بخش اول:
باقالی زرد۱. نوع باقالی:
از "لپه باقالی" یا باقالی زرد خشک استفاده کنید. این باقالی خیلی زود میپزد، پس مراقب باشید له نشود. آن را ۳-۴ ساعت خیس کنید.۲. پخت اولیه:
باقالی خیسخورده را با کمی آب بپزید تا نیمپز شود (نه کامل، چون در برنج هم میپزد).بخش دوم:
مایه دمپختک۱. پیاز داغ فراوان:
راز خوشمزگی دمپختک در پیاز داغ زیاد است. پیازها را خلالی یا نگینی کنید و در روغن فراوان سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.۲. زردچوبه:
زردچوبه در این غذا حکم زعفران را دارد! زردچوبه را سخاوتمندانه به پیاز داغ اضافه کنید تا رنگش نارنجی شود. فلفل سیاه و نمک هم بزنید.۳. ترکیب:
باقالی نیمپز (بدون آب) را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.بخش سوم:
کته کردن۱. برنج:
برنج خیسخورده را به مواد اضافه کنید.۲. آب:
به اندازهای آب بریزید که یک بند انگشت روی برنج باشد. (اگر برنج ایرانی است آب کمتر بریزید). کره یا روغن حیوانی اضافه کنید.۳. دم کردن:
بگذارید آب بجوشد و کشیده شود. وقتی آب تمام شد، دمکنی بگذارید و ۴۰ دقیقه دم کنید. تهدیگ دمپختک به خاطر باقالیها بسیار ترد و لذیذ میشود.نحوه سرو:
دمپختک یار دیرین "نیمرو" و "ترشی لیته" است. تخممرغها را نیمرو کنید (عسلی) و روی برنج بگذارید. سالاد شیرازی هم گزینه خوبی است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی