خورشت ریواس

دستور پخت خورشت ریواس
⏱️ آماده‌سازی 20 دقیقه
🔥 زمان پخت 1.5 ساعت
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 600

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


خورشت ریواس، غذایی فصلی (بهاری) و خاص با طعم ترش و طبیعی است. ریواس ساقه ترش‌مزه‌ای است که در کوهستان می‌روید. این خورشت شبیه کرفس یا قرمه سبزی است اما بافت و طعم متفاوتی دارد. نکته حیاتی در این غذا، زمان اضافه کردن ریواس است، چون ریواس در چشم به هم زدنی له و ناپدید می‌شود!

بخش اول:

گوشت و سبزی

۱. پخت گوشت:

پیاز را تفت دهید، گوشت (گوسفندی) را سرخ کنید و با آب بپزید.

۲. سبزی:

سبزی این خورشت شامل نعنا و جعفری است (مثل کرفس). نعنا و جعفری خرد شده را جداگانه در روغن سرخ کنید. سبزی سرخ شده را به گوشت نیم‌پز اضافه کنید تا با هم بپزند و جا بیفتند.

بخش دوم:

آماده‌سازی ریواس

۱. پاک کردن:

پوست نازک روی ساقه‌های ریواس را جدا کنید (مثل کرفس). آن‌ها را به قطعات ۳ سانتی‌متری (مکعبی) خرد کنید.

۲. تفت دادن (اختیاری):

می‌توانید ریواس‌ها را خیلی کوتاه در روغن تفت دهید تا انسجامشان حفظ شود.

بخش سوم:

ترکیب نهایی

۱. زمان اضافه کردن:

وقتی گوشت و سبزی کاملاً پختند و خورشت به روغن افتاد، ریواس‌ها را اضافه کنید.

۲. چاشنی:

ریواس خودش ترش است، پس نیازی به آبلیمو نیست. اگر خیلی ترش بود، یکی دو قاشق شکر اضافه کنید تا ملس شود. کمی نمک و فلفل سیاه بزنید.

۳. پخت کوتاه:

بعد از اضافه کردن ریواس، درب قابلمه را نگذارید (یا نیمه باز بگذارید) و فقط ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. اگر بیشتر بماند، ریواس متلاشی می‌شود و خورشت تبدیل به سوپ رشته‌رشته می‌شود!

نحوه سرو:


خورشت ریواس را با احتیاط در ظرف بکشید تا تکه‌های ریواس سالم دیده شوند. با چلو سفید سرو کنید.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی