آمادهسازی
4 ساعت
زمان پخت
20 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
850
مواد لازم:
- گوشت خورشتی
- گردو
- رب انار ترش
- پیاز
- سبزی محلی (خالواش/چوچاق)
- سیر
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
کباب ترش، لذیذترین کباب خطه شمال است که گوشت قرمز (گوساله یا گوسفند) در سسی از گردو و رب انار خوابانده میشود تا ترد و مزهدار شود. آنزیمهای موجود در رب انار و گردو بافت گوشت را پنبهای میکنند.
بخش اول:
انتخاب گوشت۱. نوع گوشت:
بهترین گوشت برای کباب ترش، "راسته گوساله" یا "فیله گوسفندی" است. گوشت باید نرم و بدون رگ و پی باشد.۲. خرد کردن:
گوشت را به اندازههای یکدست (کمی کوچکتر از چنجه معمولی) خرد کنید تا سس به داخل آن نفوذ کند.بخش دوم:
مرینیت (سس ترش)۱. گردو:
گردو را آسیاب کنید (کمی دندانگیر باشد اشکالی ندارد).۲. سبزی:
سبزی معطر شمالی (چوچاق) راز عطر این کباب است. اگر ندارید، از ترکیب نعنا، گشنیز و جعفری استفاده کنید. سبزی را ساطوری کنید.۳. ترکیب:
در یک کاسه، گردو، سبزی، رب انار ترش (یا ملس)، پیاز رنده شده (آب گرفته)، سیر رنده شده و فلفل سیاه را مخلوط کنید.۴. استراحت:
تکههای گوشت را در این سس بغلتانید. روی ظرف را بپوشانید و حداقل ۴ تا ۶ ساعت در یخچال بگذارید.*نکته مهم:* نمک را الان نزنید! نمک گوشت را سفت میکند. نمک را موقع سیخ زدن بپاشید.
بخش سوم:
کباب کردن۱. سیخ زدن:
گوشتها را سیخ بزنید (پیاز و سبزیهای درشت را از روی گوشت بردارید تا روی آتش نسوزند).۲. آتش ملایم:
کباب ترش به دلیل داشتن گردو و رب انار، خیلی سریع میسوزد. آتش زغال باید ملایم باشد و مرتب سیخها را بچرخانید تا مغزپخت شود.نحوه سرو:
با کته زعفرانی و یک تکه کره محلی روی برنج سرو کنید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی