آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
45 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
750
مواد لازم:
- برگ سیر تازه
- مرغ (کامل یا تکه)
- لپه
- تخم مرغ
- پیاز
- آبلیمو
- زعفران دم کرده
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
سیر قلیه (با قلیه ماهی جنوب اشتباه نشود)، یکی از خوشعطرترین خورشتهای گیلانی است که با "برگ سیر تازه" (که در فصل پاییز و زمستان موجود است) تهیه میشود. این غذا ترکیبی از مرغ، لپه و عطر بینظیر برگ سیر سرخشده است و در آخر با تخممرغ بسته میشود.
بخش اول:
آمادهسازی برگ سیر۱. خرد کردن:
برگ سیرهای تازه را بشویید و مثل سبزی قرمه، یکدست و ریز خرد کنید (ساقه و برگ با هم).۲. سرخ کردن:
برگ سیر را در روغن تفت دهید تا نرم شود و رنگش کمی تغییر کند. مراقب باشید نسوزد وگرنه تلخ میشود.بخش دوم:
مرغ و لپه۱. لپه:
لپه را جداگانه خیس کرده و بپزید.۲. مرغ:
مرغها را با پیاز تفت دهید، نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و بپزید.۳. ترکیب:
وقتی مرغ پخت، برگ سیر سرخشده و لپه پخته را به آن اضافه کنید. آبغوره یا آب نارنج چاشنی اصلی این غذاست.بخش سوم:
تخممرغدر ۵ دقیقه آخر، تخممرغها را با چنگال بزنید و روی خورشت در حال جوش بریزید. هم نزنید تا تخممرغ خودش را بگیرد و تکهتکه شود. این کار لعاب خاصی به سیر قلیه میدهد.
نحوه سرو:
این خورشت با کته شمالی و ماهی دودی یا زیتون پرورده سرو میشود.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی